Wat te doen tegen een droge huid

Heb je last van een droge, jeukende en misschien wel een geïrriteerde huid? Je bent zeker niet de enige. Vooral in de wintermaanden heeft onze huid flink wat te verduren en heb je al snel een trekkerig gevoel of last van een extreem droge huid. Gelukkig zijn er verschillende tips en trucs om je droge gezichtshuid de verzorging te geven die het nodig heeft, denk aan bijvoorbeeld een vette zalf. In deze blog bespreken we wat te doen tegen een droge huid.

Waaruit bestaat een goede skincare?

Een jeukende huid kan vervelend zijn en kan verschillende oorzaken hebben. Bij de een zorgt make up voor een drogere huid, terwijl bij de andere dehydratatie een belangrijke oorzaak speelt. Een goede skincare routine ziet er dus bij iedereen anders uit, maar er zijn een paar stappen en producten die werken tegen een droge huid, ongeacht de oorzaak.

Een droge huid voorkomen

Wanneer je niet genoeg water drinkt, raak je gedehydrateerd. Door een tekort aan vocht wordt je sneller moe, hebt weinig energie en je kan hoofdpijn krijgen.. Maar ook je gezichtshuid wordt hierdoor beïnvloedt en wordt dus, je raadt het al, droger. Je huid heeft een tekort aan vocht. De beste oplossing voor een droge huid is dan ook om genoeg te drinken, zo’n 2,5 liter water per dag. Het is belangrijk om genoeg water te drinken wanneer je gedehydrateerd bent. Het nat maken van je gezicht heeft weinig zin. Sterker nog, lang en warm douchen heeft een negatief effect op de gevoelige huid. Wees voorzichtig met veelvuldig gebruik van heet water, dit zorgt voor een droge lucht, waardoor je huid dus ook weer sneller uitdroogt. Hoewel een warme douche verleidelijk tijdens de koude winterdagen, is het dus beter om kortere, koude douches te nemen. Dit is niet alleen beter voor je huid, maar ook nog eens voor je portemonnee!

Smeren met een vette crème

Naast het hydrateren is het ook belangrijk om de juiste producten te gebruiken voor de zeer droge huid. Volgens dermatologen is een crème die gezonde vetten bevat het beste voor de droge huid. Zorg daarom dat je twee keer per dag een voedende crème op de droge plek op je gezicht masseert. Denk aan crèmes als de All Purpose Skin Cream Zeekelp & Vitamine E of de All Purpose Skin Cream Original. Tallow is een van de beste ingrediënten voor wanneer je last hebt van een extreem droge huid. Het vetzuurprofiel van dit product is nagenoeg identiek aan je eigen huid wat een natuurlijk beschermend laagje geeft aan je huid. Daarnaast is dit een van de beste natuurlijke moisturizers zonder irriterende stoffen die je kan vinden. Ideaal dus voor de droge gezichtshuid!

Gebruik Tallow voor een droge huid

Wanneer bijvoorbeeld je wangen ruw aanvoelen of bij een droog voorhoofd, is het belangrijk om genoeg water te drinken en twee keer per dag een crème of zalf op de droge plek te smeren. Een crème met speciaal ontwikkeld Tallow is het beste voor de schrale huid. Sommige mensen zijn bang om een vette huid te krijgen van een vette crème. Bij het gebruik van Tallow is dit niet zo, omdat dit ingrediënt het natuurlijk vetprofiel van je huid aanhoudt en herstelt. Maar waarom is dit ingrediënt goed voor de vochtarme huid? Tallow bevat namelijk lipiden, die verantwoordelijk zijn voor de vrije stroom van vocht in en uit onze cellen. Het handhaaft  het vochtgehalte van de cellen in je huid en voorkomt een beschadigde huid. Ook houdt het je huid soepel.

Gebruik de S.O.S Repair Balm voor een extreem beschadigde gezichtshuid

Sommige mensen hebben een aangeboren huidziekten,  erg gevoelige huid of irritaties zoals huid eczeem of schilfers. Hiervoor is Tallow’s S.O.S Repair Balm een echt wondermiddeltje. Deze geconcentreerde balsem bevat hoogwaardige Tallow rijk aan vitamine A, B12, D, E en K waardoor het je huid optimaal herstelt. Naast dat de balsem verzachtend en beschermend werkt, verkoelt het de huid ook, waardoor irritaties en jeuk verdwijnen. Op deze manier krijgt je droge huid precies wat het nodig heeft!